Inflyttning

Min son har nu flyttat in i sitt nyrenoverade rum. Golvlister och garderobsdörrar återstår att fixa tyvärr. Men vi stog inte ut meed röran längre så han fick flytta in lite innan det är helt klart. Vi funderar på att göra en lösning där kablarna till datornätverket går inuti golvlisterna, men det kräver ju lite planering så det är bättre det får ta lite tid och bli bra än tvärtom.

Tapetsering påbörjad

Jahapp då var proffsen igång med tapetseringen ;) . Som hjälpmedel använder vi en krysslaser köpt på Järnia i Götene city. Det är en vinyltapet som är förlimmad som ska doppas i ett kar med vatten + en gnutta diskmedel och sedan torka i 5 min innan den sätts upp. Tyvärr är det stora problem med att få eländet att fästa ute i kanterna trots att vi strukit väggen med tapetklister innan.

Spackel

Vacker med spackel eller? :)   Nää väggarna ser bedrövligt illa ut om man synar dem. De gamla tapeterna är bara övermålade utan någon form av förarbete, trots att det saknades tapet på vissa ställen och fullt med fula bubblor, sprickor, tapetskarvar, hål, märken m m. Utan ett bra förarbete blir ju resultatet skit. Men det är ack så trist…

Barkspade

Hittade en barkspade på Jula (http://www.jula.se/skrapa-101017), detta underbara varuhus :) . Nu går arbetet mycket lättare. Bladet på spaden är 10 cm, men det bästa är att skära smalare strimlor.  Med kraftiga tag, lagom breda strimlor, och rätt lutning på spaden kan man få riktigt bra flyt i arbetet. På några få ställen där det satt som värst fick jag ändå ta till min kära Meec ;).

En bra arbetslampa skadar inte heller, självklart också från Jula :)

Slit å släp

Sliter med att få bort plastmattan :( . Tur man har kvaliétsverktyg som Meec från Jula :) . Det mesta tar jag bort med kofoten, men fläckvis har mattläggaren behagat limma som bara tusan och där kommer Meec’en bra till hands. En barkspade eller liknande vore nog inte fel, men var hittar man en sådan tingest?

 

För någon vecka sen slant jag med Meccen och då gick den rakt genom tumnageln... skönt värre kan jag meddela.